Föreningsarbete

Jubel för Riksteaterns stipendiater

Under efterrätten på kongressmiddagen blev det stipendieutdelning under stort jubel.

Runa Fransson, ordförande i Storumans Musik- och Teaterförening och en av dom som varit med i årets stipendiekommitté, och Riksteaterns vd Birgitta Englin delade ut Riksteaterns stipendier till: Lisa Engman Roos, anställd av Östersunds teaterförening, Juli af Klintberg, skådespelare Riksteaterns Tyst Teater, Ulla-Stina Nordh, ordförande i Uppvidinge Riksteaterförening, Lena Lundman, ordförande i Riksteatern Östergötland, Niclas Molin, tekniker, Ayla Zorer, regissör och medlem i Turkisk-Svenska Riksteaterföreningen, Suzanne Sellin, anställd av Riksteatern Vilhelmina, Sandra Andreis, initiativtagare till Lekplats, Scenkonst Kalmar och Cullbergbalettens Christoper Akrill.  

Stipendiejuryn, som hade fått in 50 olika namn att välja bland, delade också ut ett extra hedersomnämnande till Ensam rävhane. På plats på Södra Teatern fanns ensemblen: Göran Forsmark och Ingrid Wallin, skådespelare, Anne-Marie Broms, scenografi och kostym, och Olof Willgren, manus och regi.