Föreningsarbete

Repertoaren på små scener viktig

Kongressens tredje och sista dag. Det är nu förhandlingarna börjar och beslut ska fattas. I en paus träffar jag Nils Marklund från Vadstena och frågar hur det varit hittills.

-Mycket mycket bra. Jag var på kongressen 2007, det här är en klar förbättring.

Vad är det som blivit bättre?

-Påverkanstorget där man kunde välja de frågor man ville diskutera. Det fanns inte tidigare, då diskuterades frågorna  av alla i storforum, det kunde bli ganska långa diskussioner ibland och allt är inte lika intressant för alla. Nu kunde jag få saker förklarade eftersom styrelsen fanns på plats. Det var informellt och enkelt, man kunde diskutera och ägna sig åt frågor man är intresserad av.

-Vad är det för frågor, vad är viktigt för teaterföreningen i Vadstena?

-Det är mycket praktiska frågor, främst utvecklingen av repertoaren för små scener. Vi har ingen stor scen i Vadstena och vill kunna presentera ett så brett utbud som möjligt. Ändamålsparagrafen är också viktig, den är ett stöd för oss när vi utformar våra lokala verksamhetsplaner.

Apropå utbudet på scenerna, vilken är din bästa scenkonstupplevelse senaste tiden?

-Få se nu… jo! Stenar i fickan. Det var två skådespelare som gjorde en massa roller. En bra historia som berättades övertygande och överraskande tack vare 2 fantastiska skådespelare.